Bandagisterie

Bandagisterie

Wat is een bandagist?
“Een bandagist voorziet medische hulpmiddelen om de dagelijkse autonomie en mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking
te verbeteren. ”
Eigenlijk willen we hiermee aangeven dat je voor verschillende soorten bandages bij ons terecht kan.

Steunkousen

Steunkousen zijn speciale kousen die ontworpen zijn om te helpen bij de bloedsomloop in de benen. Deze kousen worden vaak voorgeschreven door artsen en worden gebruikt door mensen die lijden aan problemen met de bloedsomloop in de benen, zoals spataderen, oedeem of lymfoedeem.

Steunkousen zijn gemaakt van elastische materialen en passen strak om de voet, enkel en kuit. De compressie die deze kousen bieden, zorgt ervoor dat de bloedstroom in de benen wordt verbeterd en dat het bloed beter kan circuleren. Dit helpt om zwellingen te verminderen en vermindert ook de kans op bloedstolsels.

Er zijn verschillende soorten steunkousen beschikbaar, variërend in compressieniveaus en stijlen.
De compressie wordt meestal gemeten in millimeter kwik (mmHg), en de sterkte van de compressie die nodig is, hangt af van de ernst van de aandoening.
Lage compressiekousen worden gebruikt voor milde problemen, terwijl hogere compressiekousen worden gebruikt voor meer ernstige aandoeningen.

Naast het helpen van de bloedcirculatie, bieden steunkousen ook ondersteuning aan de spieren en verminderen ze de impact van de zwaartekracht op de benen. Dit kan helpen om vermoeidheid en pijn in de benen te verminderen, vooral bij mensen die lange tijd staan of zitten.

In het algemeen zijn steunkousen veilig en effectief voor de behandeling van verschillende aandoeningen van de benen. Raadpleeg echter altijd een arts voordat u begint met het dragen van steunkousen of als u zich zorgen maakt over uw aandoening.

 

U kan bij ons terecht voor verschillende merken steunkousen, zoals bijvoorbeeld kousen van Bauerfriend, maar er zijn uiteraard ook andere merken die besteld kunnen worden zoals bijvoorbeeld Jobst, Juzo en Mediven.

Neem contact op

Neem contact op voor een afspraak, een bestelling of meer informatie.