Steunzolen

Steunzolen

Orthopedische steunzolen worden gedragen ter ondersteuning van de voetgewelven. De voeten zijn de basis van uw lichaam en een slechte ondersteuning kan leiden tot klachten in uw benen, heupen en rugpijn en nekpijn. Vaak kunnen klachten door overmatige druk of een slechte stand gemakkelijk verholpen worden met een steunzool. Ze worden uit verschillende materialen gemaakt, naargelang de eisen van de gebruiker. Zo kan u opteren voor fijne leren steunzolen voor een stijlvolle damesschoen of voor zachte, brede sportsteunzolen voor in sportschoenen of werkschoenen.

Steunzolen op maat laten maken

De maatname van de zolen gebeurt met een drukplaat die aangesloten is op de computer, waardoor uw gangpatroon en drukpunten gemakkelijk geanalyseerd kunnen worden om zo de optimale steunzolen op maat voor u te maken.

De meest voorkomende aandoeningen waar u steunzolen voor zou kunnen nodig hebben zijn: platvoeten, holvoeten, hielspoor, fasciitis plantaris (irritatie of ontsteking van een pees onder de voet), klauw- of hamertenen en metatarsalgie (pijn als gevolg van een doorgezakte voorvoet). Kinderen hebben soms ook tijdelijk steunzolen nodig om de gang te corrigeren tijdens de groei.

Onze steunzolen zijn losse inlegzolen die u in al uw verschillende schoenen kan leggen. Er moet wel rekening gehouden worden dat een zool die gemaakt is voor brede wandelschoenen soms niet goed past in een fijne kostuumschoen. Het is ook mogelijk om steunzolen te laten aanmeten voor in sandalen. Meestal passen deze zolen dan wel enkel in de sandalen waar ze voor gemaakt zijn.

Wat voor type zool u wil laten maken, bespreken we samen tijdens het aanmeten.

Praktisch:

Wanneer u geïnteresseerd bent om steunzolen bij ons te kopen: de kostprijs is €130 en als u een voorschrift hebt van een specialist arts hebt u recht op een gedeeltelijke terugbetaling. Het bedrag van de terugbetaling van een volwassene en een kind is hetzelfde. De termijn van terugbetaling is twee jaar voor een volwassene en één jaar voor kinderen. Deze terugbetaling is niet mogelijk indien u een voorschrift voor steunzolen hebt van een huisarts.

De maatname en het ophalen van de steunzolen gebeurt na afspraak, bij ons in de praktijk in Brasschaat. Indien u slecht uit de voeten kan, kan u altijd bellen voor een huisbezoek.

Voor de beste service en kwaliteit van steunzolen op maat in Antwerpen hoeft u niet verder te zoeken maar contact met ons op te nemen!

Neem contact op

Neem contact op voor een afspraak, een bestelling of meer informatie.